Veteranendag Den Haag 2024


Evenementgegevens

  • Datum:

Beste allemaal,
Volgend jaar is het al weer 80 jaar geleden dat de eerste vrouwelijke marine militair aantrad bij de Koninklijke Marine. Om dit te vieren lijkt het mij heel mooi om met een groot detachement deel te nemen aan het defilé tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Ik heb de hoop en de wens dat we in 2024 minimaal een detachement hebben van 50 dames, het mooist zou zelfs zijn met 80 dames. Ik denk dat dit echt mogelijk moet zijn. Als jullie nog nooit mee hebben gelopen maar dit wel graag willen, kom dan op tijd op de lijn bij de detachementscommandant Diana Mensink (detco@ex-actkm.nl) of bij de Landelijk Coördinator Guusje van Wezel (landelijk.coordinator@ex-actkm.nl). Het tenue is het verenigingstenue, veteranentenue of het daags blauw voor actief dienende leden allen met groot modeldecoraties. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van het veteranentenue of het aanschaffen van het verenigingstenue dan kunnen wij u daar ook mee van dienst zijn. U heeft kunnen zien aan alle foto’s van afgelopen weekend dat de Nederlandse Veteranendag een heel mooi evenement is.
Ik hoop dat u zich weer met velen aanmeldt en dan we met een record aantal dames meelopen in het defilé op 29 juni 2024.
En kent u een vrouwelijke marine veteraan in uw omgeving, ik zou zeggen “hoort, zegt het voort”. Je weet pas hoe het is, als je mee hebt gelopen.
Guusje van Wezel – Landelijk Coördinator