Eugenie van Duivenbode

Via deze weg stel ik mij nog graag aan u voor.

Maart 66 ben ik geboren in Amsterdam en ben toen ik 3 jaar was verhuist naar Utrecht. Mijn vader zat bij de landmacht, en toen moest je nog wonen waar je werkte. Toen hij bij de EOD in Culemborg ging werken hoefde wij niet meer mee. Regelmatig waren wij op het fort te vinden. Feesten en partijen, maar ook voor werk mocht ik vaak met mijn vader mee. Super spannend vond ik dat. Ik wist daarom ook al vroeg dat ik graag in dienst wilde.

In 88 ben ik bij de Marine gekomen als ODVB (verbindingsdienst). Van de 150 man opkomst waren er wel 7 dames. In die tijd waren er niet veel dames maar heb mij altijd als een vis in het water gevoeld. De eerste jaren heb ik na mijn opleidingen ook veel gevaren, missies gedraaid en een buitenland plaatsing gehad. Het was niet altijd makkelijk tussen heren met een ouderwetse instelling maar heb mij daar weinig van aangetrokken.  Intussen ben ik met FLO en werk momenteel nog steeds op de haven bij de Centrale Wal Bewaking. Ik loop met de monteur de rondes over de schepen die in de haven van Den Helder liggen. Dus toch nog lekker bezig. Daarbij heb ik ook nog een dochter van 18 rondrennen, ben betrokken bij het VST en knutsel ook nog heel graag, doe wekelijks met mijn moeder boodschappen en probeer het huis ook nog redelijk bij te houden. 


Nu actief bezig met ex-act, is ook een leuke bezigheid, en hoor mooie verhalen. Tussen de ploegendiensten door probeer ik leden te bellen maar dat gaat niet zo snel. Ik hoop veel van jullie tegen te komen bij de diverse gebeurtenissen.

Groetjes Eugenie