Danielle van Bokhoven – von Burg

Ik ben Daniëlle van Bokhoven – von Burg, ik ben Regiovertegenwoordigster van Regio Zuid-Oost.

Mijn Marinetijd begon als 17 jarige met de EMMV in Den Helder op 17 augustus 1988.

Daarna ben ik 30 weken  naar de Operationele school gegaan voor de opleiding als Verbindelaar.

Natuurlijk de NBCD school voor de nodige veiligheid aan boord, en Schoof, om wat steken en

knopen te leren, die ik meteen daarna weer vergeten ben..

Toen kwam er een tussenperiode van 2 maanden omdat de Hr.Ms. Callenburgh, waar ik geplaatst zou worden naar de West was.. balen dat ik niet iets eerder klaar was maar ja.. Ik werd gedetacheerd op de tennisbaan, alwaar we de tennisbanen een keer moesten vegen en vooral veel koffie zetten voor de echtgenoten van de officieren die daar vaak kwamen tennissen.

Eindelijk was het dan zover, ik mocht aan boord stappen van de Hr.Ms. Callenburgh, en mijn eerste reisje ging naar Portsmouth. Daarna 6 maanden de STANAVORLANT gedraaid, waar ik veel goede en onwijs leuke herinneringen aan heb, In Canada (Halifax), Amerika (New Orleans) en nog vele onwijs toffe steden geweest. De Hr.Ms. Callenburgh ging daarna het dok in en ik werd na 1,5 jaar overgeplaatst.

Dit keer naar de Hr. Ms. Poolster, maar dat was maar van korte duur, ik werd na 3 maanden overgeplaatst naar het verbindingscentrum in Den Haag. Daar ben ik ook zo’n 1,5 jaar geweest, wel makkelijk want ik kon met de auto dagelijks naar huis in Rotterdam. (Gedurende een oefening van MODNLNAVY – April Flower in Oegstgeest op het commando verbindingen KL geassisteerd)

Toch miste ik het varen wel en was blij dat ik op de mijnendienst kwam, de Hr. Ms. Zierikzee.

Met frisse moed ging ik weer naar Den Helder, om mezelf om 8 uur te melden. Bij de poort keken ze me raar aan, want ach.. ga maar koffie drinken want hier beginnen ze op maandagmorgen niet om 8 uur hoor! Van eind 1992 tot 1994 met heel veel plezier gevaren, Middellandse zee reis gemaakt. Erg gaaf met een kleinere en hechtere groep.

Aangezien mijn chef destijds (notabene in Zierikzee) zijn enkel brak en naar huis moest heb ik ook nog een tijd als enige Verbindelaar op ze Zierikzee gevaren, wat verantwoordelijk maar echt geweldig was.

Mijn laatste haven was Mallorca, erg leuke afsluiting van een belangrijke periode in m’n leven.

Inmiddels alweer heel wat jaren bij mijn huidige werkgever (25 jaar)in de verkoop binnendienst. Fabrikant van vogel- en knaagdierenvoeders. Onder mijn hoede vallen o.a. BENELUX/ Duitsland en de private label klanten. Dat wil zeggen veel klantencontact, orderverwerking, zorgen dat de producten gemaakt worden, transport regelen, documenten maken, facturatie, beurzen in Duitsland en Nederland enz… Wat nog steeds erg leuk is. (Maar je vind echt nergens de verbondenheid als bij de Marine.)

Ik ben getrouwd, en heb 2 zoons, 1 van 22 en 1 van 19 jaar. We wonen in Teteringen, dat ligt tegen Breda aan. Hopelijk tot snel een keer bij een Reünie of een uitje.

Groeten,

Daniëlle