Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

2018

Op zaterdag 30 juni was de 14de Nederlandse Veteranendag. De vereniging Ex-act KM was die dag aanwezig met een steeds groter wordend peloton, dat deel nam aan het Defilé en een stand op het Malieveld.

Vooraf gaande aan 30 juni waren er nog een paar lossen eindjes die opgelost moesten worden. De standbemanning zou bestaan uit Anke Schonenberg-Kloet (tevens rolstoelduwer), Bianca van Alphen-van Alphen, Jenny Buikhuizen (tevens fotograaf) en Maria Zonneveld-Hendriks. Echter om gezondheidsredenen moest Bianca verstek laten gaan. Helaas was Annemieke Hassing-van Goozen niet beschikbaar. Ook Cobi Willemstein-Hazenbosch zat in de lappenmand. Gelukkig was Elly Piek wel beschikbaar en zou zij zaterdag ons team versterken.

Jenny heeft op donderdag onze stand opgezet en nadat de opstelling was goedgekeurd en de tent verzegeld was, kon ze naar huis om mijn bed op te maken.

Op vrijdagmorgen ben ik richting de kust gereden. Een lekker dagje met Jenny gehad en op tijd naar bed om uitgerust de volgende dag op het Malieveld in de stand te staan.

De zon was al vroeg op deze zaterdag en het beloofde een warme dag te worden. Op het Malieveld aangekomen waren we zeker niet de eerste. Eerst maar eens de buren begroeten en even bijpraten. Daarna aan de slag. Gestart met corvee en nadat alles aan kant was en de koffie gehaald konden de gasten komen. Elly was inmiddels in tenue en met een vriendelijk woord werd iedereen begroet en te woord gestaan. Om de beurt een rondje over het terrein, want de andere contacten moesten ook begroet worden. Even naar de grote tent waar het al een gezellige drukte was. Onze defilanten zaten aan hun tafel en maakte kennis met elkaar. Anke had de honneurs van het inschrijven even waargenomen tot Denise Leidelmeijer het van haar overnam.

Diana Mensink had voor de ochtend andere bezigheden. Zij kreeg haar medaille uitgereikt op het Binnenhof. Zij mocht na de uitreiking wel als detachement commandant van ons peloton deelnemen aan het defilé. Ze moest wel een sprintje trekken om op tijd te zijn, maar waar een wil is, is een weg.

Onze voorzitter Carin Hofman-Kleinveld en penningmeester Irene Geiger-Hes waren ’s morgens aanwezig bij de opening van de Nederlandse Veteranendag 2018 in de Ridderzaal.

In de stand was het een komen en gaan van vrouwelijke veteranen en niet-veteranen, al dan niet lid van onze vereniging. Tenues werden gecontroleerd, discussie over wel of geen shoker, schoenen gepoetst, haren opgestoken of los. Kortom de “problemen” van een defilant werden ter plekke opgelost. De dames vertrokken naar de opstelplaats en werden door Diana geïnstrueerd.

De 3 veteranen van respectabele leeftijd hebben vanuit hun rolstoel genoten van het defilé. Met als hoogtepunt het knikje van de Koning.

Nadat de defilanten de stand hadden verlaten konden Elly en ik ons bezighouden met passanten en proberen nieuwe leden te werven. Ondertussen op de tassen passen die onder de tafel stonden.

Samen hebben we naar de rechtstreekse uitzending van het defilé gekeken en waren trots dat ons peloton uitbundig in beeld was, ook al werd er met geen woord over gerept door de presentatoren.

Na het defilé was het weer een gezellige drukte in de stand. Het tenue werd verruild voor een luchtig zomer jurkje en de oud collega’s van de diverse uitzendingen opgezocht om weer bij te praten.

In de stand werd het wat rustiger en we namen weer de tijd om belangstellende te woord te staan.

De 14de Nederlandse Veteranendag 2018 liep ten einde. Zoetjes aan werden de stands afgebroken en opgeruimd. Met een tot volgende jaar, het was weer gezellig namen we afscheid van onze buren, echter………..

Op het moment van vertrek werden we gevraagd nog even te blijven. Onder de bezielende leiding van Inga Severs werd er een beroep op ons gedaan om te helpen met het inpakken van de stand van Judith Marijke Dalmeijer. Zij was door de warmte onwel geworden. Samen met enkele leden van de Veteranendag crew hebben we dat gedaan. Inga en haar crew: Dank je wel, dit kan alleen bij onze organisatie, onuitputtelijke zorg voor elkaar.

Om 19.00 uur reden we naar de plek waar we ons te goed hebben gedaan aan een heerlijke douche, een lekker hapje, nog even het defilé bekeken en daarna naar dromenland.

De volgende morgen ging ik met een tevreden gevoel naar huis, met een tot volgend jaar in mijn achterzak.

Elly Ik heb genoten van deze dag met jou in de stand. Dank je wel.

Maria Zonneveld-Hendriks

 

 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

2021

Voor blad nr 4 - 2021/december:
6 oktober 2021

2022

Voor blad nr 1 - 2022/maart
12 januari 2022

Voor blad nr 2 - 2022/juni
13 april 2022

Voor blad nr 3 - 2022/september
6 juli 2022

Voor blad nr 4 - 2022/december
12 oktober 2022

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech