Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Zuid-Holland

Ja, op zaterdag want dan kunnen de werkenden onder ons ook eens een uitje meemaken. Dat viel bitter tegen: alleen de hulpregio, Petra Korver, was de enige, die bij de werkenden hoort.
Maar toch, we hadden een uitje in Historisch Delft. Delft, de stad tussen Den Haag en Rotterdam aan de Schie, die is ontstaan door delven, vandaar de naam Delft. Stad van  Willem van Oranje, de schilder Johannes Vermeer, het prachtige stadhuis, Jan Steen, het Delft’s Blauw, Anthoni van Leeuwenhoek, de vele bruggen, zijn grachtengordel en niet te vergeten de andere imposante kerk, de Oude Jan met zijn scheve toren.

De weersvoorspellingen waren niet helemaal gunstig, want er zou eindelijk wat regen kunnen gaan vallen. Bij de Nieuwe Kerk waren we op tijd aanwezig met zeven personen; helaas ook minder dan aanvankelijk aangemeld waren. Toen het clubje compleet was wandelden we naar de steiger van de rondvaartboot aan de Koornmarkt. Onze schipper, tevens gids, vertelde dat wij aan boord van de Anthoni van Leeuwenhoek-boot waren.
Onderweg gaf hij uitleg over de diverse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld wat voor belangrijke mensen er wel niet gewoond hebben in de huizen langs de grachten. Ook over het smalste huisje van Delft, wat toch twee deuren bezit, de ene mooie deur met ornamenten was voor Willem van Oranje en de andere deur voor het mindere volk. Dit was heel duidelijk zichtbaar. Het water in de grachten was hier vroeger niet al te zuiver en om die reden werd er veel bier gedronken en mede daarom waren er veel brouwers. Het was een heel interessante rondvaart en na afloop hebben we heel gezellig met elkaar de lunch gebruikt en nog wat nagepraat over de mooie dingen, die Delft allemaal te bieden heeft.
Het is ook een stad met heel veel restaurant(je)s, ook zeer aantrekkelijk voor de vele studenten, die aan de diverse universiteiten studeren: het is een oude stad, maar jong van hart. De zaterdag, dat wij er waren, was er ook nog eens gewone markt en antiekmarkt, dus kon je ook nog rondsnuffelen als je dat wilde. Na afloop van dit alles was iedereen vrij om te gaan en konden wij dit zaterdagse uitje, ondanks de kleine groep, als geslaagd beschouwen. Pas op de terugweg naar huis is er een beetje regen gevallen, dus hebben we hiermee ook nog geboft.

Riet Scheffers en Petra Korver.

stempel alv 2020 kl

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

Voor blad nr 1 - 2020 /maart
15 januari 2020

Voor blad nr 2 - 2020 /juni
15 april 2020

Voor blad nr 3 - 2020 /september:
15 juli 2020

Voor blad nr 4 - 2020 /december:
21 oktober 2020

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech