Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Noord-Holland / Den Helder

Het was dan zover. Op donderdag 27 september vroeg opgestaan, mijn nichtje opgehaald en dus op weg naar Hoorn waar we om 10.15 werden verwacht voor een treinreis, Bootreis, al met al een gezellig dagje.
Onderweg geen verkeersproblemen, maar om een kaartje uit de parkeerautomaat te bemachtigen was nog een heel gedoe. Inge stond ons al op te wachten en de meeste reisgezellen waren al aanwezig, maar het bleek dat een paar dames een klein beetje waren verdwaald.
De mannen, die verantwoordelijk zijn voor een goede treinreis, waren met een natte vinger zo omgehaald om toch maar te wachten tot ons clubje compleet was.
In de ouderwetse wagon met houten bankjes maar met tafeltjes was het al snel heel gezellig. We waren Hoorn amper uit toen er al een paar dames kwamen vragen of we interesse hadden in warme poffertjes. Nou wij wel dus. In het plaatsje Wognum een stop gemaakt, ik denk dat de meeste van jullie de foto van Jannie ter Haar wel hebben gezien. Net uit Wognum kwamen de overheerlijke poffertje waar we van hebben genoten, lekker warm zelfs nog heet.
Nog een korte stop in Opperdoes, waarna ik toch een heel klein meningsverschilletje had over de aardappelen met dezelfde naam. Aangekomen in Medemblik hebben we heerlijk op een terrasje gezeten met koffie en lekkernijen zoals de Medemblikker Bol. Een grote soes gevuld met boerenjongens, slagroom, chocola en advocaat. Aangezien ik al een portie poffertjes achter de kiezen heb ik dit maar overgeslagen.
 Naar een goed uurtje pauze konden aan we boord van de Friesland die ons in gestaagde vaart naar Enkhuizen bracht. Lekker boven op het dek in het zonnetjes. De boot werd door de kapitein nog echt met de hand bestuurd, fijn ouderwets. En zoals met alles komt ook aan het boottochtje veel te snel een eind.
Met een bedankt en tot ziens namen we afscheid, echter nog niet van elkaar want ook in Enkhuizen hebben ze leuke terrasjes. Lekker in het zonnetje met een drankje en een hapje. Helaas moesten een paar van ons toch weg om de trein naar huis te nemen. De diehards wilden nog wel ergens wat gaan eten en
 
dachten aan de restauratie op het station. De keuken ging echter om 18.00 uur dicht. We kwamen toen in de herberg terecht waar we heerlijk hebben genoten van steaks en een plat du chef, wat inhield allerlei lekkere hapjes op een grote plank. Toen was het ook weer tijd om huiswaarts te keren en dus richting station, waar de trein naar Maastricht al klaar stond. Weer zo’n vervelende kaartjesautomaat en een euro toeslag op het kaartje omdat je het online heb besteld. De treinconductrices boden de helpende hand en toen konden we instappen. In Hoorn zijn we met negen dames in de lift op het station gestapt omdat we geen puf meer hadden om de trap omhoog te nemen om het spoor te overbruggen. Aan de andere kant dan toch maar met z’n allen in de lift naar beneden. Na het afscheid, met een tot ziens en goeie reis naar huis heb ik mijn auto weer opgezocht. Hij/zij stond er nog.
Meiden het was reuze gezellig. Tot een volgende keer. Inge en Gerrie hartstikke bedankt dat jullie dit voor ons hebben geregeld.

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy:

Voor blad nr 2 - 2019 /juni:
17 april 2019

Voor blad nr 3 - 2019 /september:
17 juli 2019

Voor blad nr 4 - 2019 /december:
16 oktober 2019

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech