Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Verslag

De eerste vrouwelijke bewoner van Bronbeek doet haar uiterste best vrouwelijke oud-militairen kennis te laten maken met de mogelijkheden die Bronbeek hen kan bieden.

Regeren is vooruit zien moet zij gedacht hebben. De jeugd heeft de toekomst. En heeft een brief/mail gestuurd naar het veteraneninstituut . De strekking van het schrijven was: Ik zit hier als enige vrouw tussen allemaal mannen. Niets mis mee, maar het zou zoveel gezelliger kunnen zijn voor iedereen als er meer vrouwelijke bewoners zouden zijn.

Haar brief leverde het resultaat op dat Soraya van Weereld, veteraan SFOR en KFOR en oprichtster van Veteran Girls, haar belde of zij eens langs mocht komen. 

Ondergetekende kwam ter ore dat Marja Dekker en Détie van Woensel Kooy onder begeleiding van de dochter van Marja, gingen lunchen in de Kumpulan. De match was snel gemaakt.

En zo hebben op 25 juli jl. drie van onze oudste veteranen, Marja Dekker (100), Détie van Woensel Kooy-Wielinga (94) en initiatiefneemster Nelly Singerling (90), drie jonge (in hun ogen) dames ontvangen De een veteraan, de ander partner van de veteraan en nummer drie Alicia, de kleindochter van Marja Dekker uit Canada die zo veel belangstelling aan de dag legt voor de krijgsmacht, dat je denkt: Wie weet?

Tijdens de lunch, aangeboden door de commandant van Bronbeek, hebben de dames elkaar hun verhaal kunnen vertellen. Na afloop heeft Nelly een rondleiding gegeven en de mogelijkheden van Bronbeek voor het voetlicht gebracht.

Sandra Hessing-Klaassen

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy:

Voor blad nr 2 - 2019 /juni:
17 april 2019

Voor blad nr 3 - 2019 /september:
17 juli 2019

Voor blad nr 4 - 2019 /december:
16 oktober 2019

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech