Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Verslag

Sinds Inge Werkhoven onze regiovertegenwoordigster is, is de vaartocht met Hr. Ms. MAHU al een traditie aan het worden. Aan de enthousiaste deelneemsters ligt het in ieder geval niet, want ik lag zondag 10 juni nog lekker in mijn Amsterdamse bed, toen de berichtjes al binnen begonnen te komen: “We zitten al in de trein uit Den Helder en op elk station komen er meer oud-Marva’s bij, allemaal op weg naar Amsterdam voor de vaardag met de MAHU!”

Keurig op tijd, onder het genot van koffie met cake en gelukkig bij gunstige weersomstandigheden, voeren we weg van de kade, richting Oranjesluizen. Al gauw werd de geur van verse groentesoep merkbaar en na de sluis kwam er dan ook een grote pan soep met héél veel balletjes op tafel, vergezeld van een flinke schaal belegde broodjes. Koffie en thee waren natuurlijk inbegrepen, maar voor de overige drankjes hadden we allemaal een kaart gekregen, waarop we onze naam konden schrijven en een turfstreepje zetten voor de overige genuttigde consumpties tegen de alleszins redelijke prijs van € 1,50 per stuk.

Eenmaal op het IJsselmeer gekomen, hoorden we door de luidspreker dat we langs fort Pampus naar het Markermeer zouden varen en dan weer terug naar Amsterdam. Op het IJsselmeer was het wel frisser dan op het IJ, maar het weer werkte toch prima mee en de sfeer was – uiteraard – gezellig!  

Na het afmeren in Amsterdam, werden we door Joke Pater gezamenlijk naar de kade gecommandeerd voor een groepsfoto en hier begon een klein misverstand, want de meesten dachten dat dit het einde was en gingen een café of zoiets aan de wal zoeken, terwijl ik later van Inge hoorde dat de bemanning het gezellig had gevonden als we nog even met hen samen waren blijven kletsen en een drankje drinken. Jammer, maar dat weten we voor de volgende keer en die drankjes aan boord waren ook beslist veel goedkoper geweest dan wat er in de Amsterdamse kroegen betaald moest worden.

Enfin, wàt iedereen ook na het varen heeft gedaan, het was een leuke en gezellige dag. Inge en Gerrie, bedankt voor de organisatie en tot de volgende keer!

Marije van Urk

 

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy:

Voor blad nr 2 - 2019 /juni:
17 april 2019

Voor blad nr 3 - 2019 /september:
17 juli 2019

Voor blad nr 4 - 2019 /december:
16 oktober 2019

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech