Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Jannie Lahuis

Wie ben ik?

Ik ben Jannie Lahuis, sinds april 2015 vervul ik de functie van secretaris/ledenadministratie van de vereniging. Meestal werk dat achter de computer moet gebeuren. Best wel een drukke functie, vooral tijdens de voorbereiding voor de jaarvergadering, gelukkig zijn er ook nog wel rustigere periodes.

Op 22 april 1968 ben ik in dienst gekomen als codeur-telexist. Heeeeel lang geleden dus. Maar als ik er aan denk, dan zie ik me weer staan bij het bootje in Amsterdam. Wat een verschil met het Drentse platteland, hoewel ik dat ook niet zou hebben willen missen. Het blijft een mooie provincie, een paar keer per jaar ga ik terug voor familie bezoek.

De EMV (Eerste Militaire Vorming) heb ik doorlopen in het Marvahuis en op de Buffel tijdens de verbouwing van het Marvahuis. Mijn eerste plaatsing was Amsterdam, daarna volgden nog vele andere. Zelfs het Vliegkamp Valkenburg!
In 1977 heb ik de dienst als HMVACT3KMR verlaten, ben moeder en huisvrouw geweest, maar na 12 jaar thuis zitten begon het te kriebelen en ben ik weer de werkende maatschappij ingegaan. Bij een verpleeghuis in Den Helder ben ik begonnen en heb daar vele functies vervuld. Vanwege een aantal fusies heb ik de laatste 2 jaar in Hoorn moeten werken.

Ik ben met een marineman getrouwd geweest. Toen hij voor de Marine werd uitgezonden met een schip naar de West, ben ik met mijn zoon met vakantie op Curaçao geweest. Eerst in de zomerperiode en 10 jaar later tijdens de Kerstdagen.

Na 40 jaar in Den Helder gewoond te hebben, ben ik in 2013 verhuisd naar de woonplaats waar mijn zoon woont. Mijn zoon, schoondochter en kleinkinderen wonen hier al langer. Voor het oppassen op mijn kleinkind ben ik destijds verhuisd. Het bevalt me hier prima en het oppassen is hartstikke leuk.
Het klinkt heel gek, maar Den Helder mis ik eigenlijk niet. Het line dansen dat ik doe, heb ik ook hier weer opgepakt. Met lessen ben ik wel gestopt, tegenwoordig gaat men meer op de modernere country over en dat vind ik minder leuk. Ik verveel me niet, kom eerder tijd te kort.

Ik woon in een senioren woongemeenschap, het is er erg leuk wonen. Er worden activiteiten georganiseerd, enkele organiseer ik zelf. In de zomerperiode ga ik regelmatig met een paar bewoners op pad, naar jaarmarkten braderieën of dergelijke. (bij voorbeeld een ritje door de duinen).

Groetjes Jannie Lahuis

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy:

Voor blad nr 2 - 2019 /juni:
17 april 2019

Voor blad nr 3 - 2019 /september:
17 juli 2019

Voor blad nr 4 - 2019 /december:
16 oktober 2019

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech