Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Diana Mensink

Voorzitter
Ik luister naar de naam Diana Mensink, ben 50 jaar en....
Tijdens mijn afstudeeropdracht, die ik voor mijn opleiding aan de Thorbecke Academie (de Nederlandse academie voor overheidsmanagement) aan het afronden was, liep ik stage bij het ministerie van Defensie. Mijn stagebegeleider was een kapitein-ter-zee en had mooie verhalen. Ik dacht “dat wil ik ook”. Ik ben me er vervolgens in gaan verdiepen en kwam er achter, dat ik dan de keuring moest zien te doorstaan. En dat lukte me.

Ik ben op 24 augustus 1992 begonnen op het Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM) als aspirantofficier van administratie (AOA). Ik kwam binnen als HBO-er en moest een tweejarige officiersopleiding volgen op het KIM. De AOA-opleiding bestond toentertijd uit een halfjaar op het KIM (voor de Eerste Militaire Maritieme Vorming en de Logistieke School), daarna werd ik LTZA 3 en ging een jaar de praktijk in met een takenboek en daarna weer een halfjaar terug naar het KIM voor de rest van de opleiding. Na de opleiding te hebben behaald werd ik bevorderd tot LTZA 2 en ging aan de slag aan boord van Hr.Ms. Jacob van Heemskerck en ging gelijk weer naar de Adriatische Zee voor het voormalig Joegoslavië (Ik schrijf weer, want tijdens mijn takenboek heb ik gevaren aan boord van Hr.Ms. Abraham Crijnssen en was ik al die kant op geweest). Na mijn taak als plaatsvervangend Hoofd Logistieke Dienst te hebben vervuld, werd ik overgeplaatst naar de Marinekazerne Amsterdam. Ik werd daar Hoofd Bureau Bevoorrading (ofwel Bevoorradingsofficier) en “baasje” van de Vijf Beuken. Een mooie tijd was dat.
In die tijd leerde ik een aardige jongeman kennen, Gerard genaamd. We vonden elkaar leuk, maar hadden ook zo iets van “nu maar even niet”. Gerard was nl. korporaal en ik LTZA 2, voor die tijd nog best wel een dingetje. Nadat ik overgeplaatst was naar Den Haag werd ik Beleidsmedewerker Afstoting en kreeg daarbij een bevordering tot LTZA 2 OC. Het was een geweldige tijd met verschillende afstotingsprojecten, maar bovenal leerde ik de Haagse werkelijkheid kennen. Ik merkte dat ik daarin wel paste. Ondertussen was ik verhuisd van Sneek naar Den Haag. Gerard had mij geholpen met verhuizen, heeft het douchegordijn opgehangen en is gebleven. Wij maken er altijd dit grapje over, maar het is eigenlijk gewoon de keiharde waarheid. Ondertussen ging ons leven gezapig door. Gerard ging weer varen en ik zat lekker bij de Directie Materieel Koninklijke Marine al hun oude zooi af te stoten (verkoop, of schenken of in bruikleen verstrekken aan Zeekadetten). Een erg leuke baan. Ondertussen was Gerard weer in Den Haag geplaatst als Chef Hofmeester van de CDS (nu heet dat de Commandant der Strijdkrachten, toen Chef Defensiestaf); hij was door luitenant-admiraal Kroon gevraagd c.q. geselecteerd om bij hem en zijn echtgenote te komen werken. Wij vonden het allang prima, want dan zagen we elkaar en de ander voor wisselende locaties ook weer eens doordeweeks in plaats van alleen in de weekenden. Ook ik werd weer overgeplaatst en ging naar Paleis Noordeinde. Ik werd Officier Toegevoegd van de Chef van het Militaire Huis van H.M. de Koningin. Ik denk achteraf gezien, dat ik dat een van de leukste functies heb gevonden gedurende mijn loopbaan. Wat een geweldige tijd was dat. Ik zei toendertijd tegen mijn generaal, ik hoop “het” huwelijk mee te maken en een staatsbegrafenis want dat is voor het Militaire Huis het summum op militair ceremonieel gebied, graag ook in die volgorde. En zo gebeurde het.
Na mijn plaatsing bij het Militaire Huis ging ik weer de wijde wereld in en mocht ik in de rang van LTZA 1 varen als Hoofd Logistieke Dienst aan boord van Hr.Ms. Zuiderkruis. Geweldig was dat. Een mooie tijd meegemaakt. Veel weg geweest (Standing Naval Force Atlantic en Operatie Active Endeavour), zelfs de oplevering van ons nieuwe huis in Nieuw-Vennep niet meegemaakt, maar dat mocht de pret niet drukken. De Zuiderkruis is tot mijn verdriet ook tevens mijn laatste varende plaatsing geweest en dat is toch wel weer een tijdje geleden. Ondertussen heb ik daarna de nodige walplaatsingen vervuld in verschillende functies en vakgebieden zoals financieel en materieel en ook wisselend tussen Den Helder en Den Haag.   IMG 0614 kleinIk heb in 2010 vrijwillig mijn hand opgestoken om weer eens wat operationeels te doen en werd uitgezonden voor ISAF naar Afghanistan. Dat was een wereldervaring. Wat een mooie tijd was dat. Het werken in een internationale omgeving is echt fantastisch, zoveel verschillende culturen. Ook de lokale bevolking waren fijne mensen, althans degenen waar ik mee in aanraking kwam. Nadat ik terugkwam uit Afghanistan ging ik weer in Den Haag aan de slag en werd in 2013 zelfs KLTZA, nu KLTZ (LD). Gerard was aan zijn laatste functie bij de marine begonnen en is als Adjudant Logistieke Dienst Verzorging op 52-jarige leeftijd in 2014 met Functioneel Leeftijdsontslag (FLO) gegaan (de bofkont). Tijdens die plaatsing werd hij in de laatste 15 maanden tewerkgesteld bij de Dienst Koninklijk Huis en daar heeft hij een leuke bijbaan aan overgehouden voor na zijn FLO. Hij is daar nu regelmatig aan het werk met dagelijkse werkzaamheden en bij evenementen waarbij onze Koning gastheer is. Hij is dus lekker onder de pannen. Ik daarentegen moet nog even doorpersen. Daar waar ik, toen ik in dienst kwam, kon uitkijken naar FLO op mijn 55ste, werd dat gaandeweg de jaren opgeschroefd naar 58, 60 en nu zelfs vijf jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd (Zolang die 67 blijft is dat dus 62, maar als die weer ophoog gaat, tja... Ik mocht nog kiezen of ik van de oude diensteinderegeling (60 jaar) gebruik wilde maken en dat ga ik dus ook doen).
In 2017 ben ik opnieuw uitgezonden geweest, net als naar Afghanistan als individueel uitgezonden militair. Dit keer werd dat Somalië en dan niet voor de kust maar op het land zelf, namelijk Mogadishu. Ik was daar als financieel adviseur bij de Europese Trainingsmissie voor Somalië. Een bijzondere tijd met verscheidende aanslagen zoals de grote bomaanslag op 14 oktober 2017. Dit was zo’n uitzending waar ik zeg maar wel even een tik van de molen heb meegekregen. Het heeft me toch een jaar gekost om weer een soort van de oude Diana te worden. Na terugkomst uit Mogadishu ging ik weer naar de Albatros in Den Helder.
Ondertussen ben ik weer in Den Haag geplaatst bij de Auditdienst Rijk. Weer een andere tak van sport. En dat maakt dat het werken bij Defensie en in het bijzonder bij de Marine nog steeds erg leuk.

Zo, dat was even een stukje van mijn loopbaan. Ik ben al sinds mijn plaatsing op de Marinekazerne Amsterdam lid van de vereniging en in 2008 werd ik gevraagd of ik vicevoorzitter wilde worden. Dat heb ik, zoals menigeen weet, acht jaar gedaan. Ook was ik “gepaaid” om detachementscommandant te zijn van ons peloton, dat mee doet aan het defilé tijdens de Nederlandse Veteranendag. Ik assisteer Wietske en straks haar aflosser met veteranenzaken en ik ben namens de vereniging Nuldelijnshelper geworden. Sinds vorig jaar april ben ik ad interim vicevoorzitter met als doel me voor te bereiden op het voorzitterschap. Zoals u ziet een druk “baasje”, maar naast het verenigingswerk voor Ex-act KM zit ik ook in het bestuur van de stichting Veteranen Ontmoetingsplaats Haarlemmermeer; doe ik als veteraan mee aan het programma Veteraan in de Klas van het Veteraneninstituut; ben ik al jaren actief als vrijwilliger c.q. rolstoeldanser bij de rolstoeldansgroep de Jesdancers (onderdeel van de Jespa) en doe ik graag aan lange afstand wandelen samen met Gerard (denk dan aan de Vierdaagse Nijmegen of pelgrimeren naar Santiago de Compostela). Ik hoop dat ik samen met u, leden van Ex-act KM, een mooie tijd tegemoet ga en dat we veel gezelligheid, troost en warmte zullen vinden tijdens evenementen, vergaderingen, reünies en jubilea. Hopelijk zien we elkaar tijdens ons 50-jarig jubileumfeest op 4 november 2020. Voor nu: hou vol en blijf gezond.
Diana Mensink

tegeltje

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

Voor blad nr 4 - 2020 /december:
21 oktober 2020

 

2021

Voor blad nr 1 - 2021 /maart:
13 januari 2021

Voor blad nr 2 - 2021/juni:
14 april 2021

Voor blad nr 3 - 2021/september:
7 juli 2021

Voor blad nr 4 - 2021/december:
6 oktober 2021

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech