Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

2018

Het is woensdagmorgen 18 april 07.00 uur en Irene Geiger staat al bij me aan de deur. We rijden zon-der files naar Zaandam om Jannie Lahuis op te halen en rijden naar Camp New Amsterdam in Huis ter Heide. Het is tijd voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering en voordat de rest van de dames op Camp New Amsterdam verschijnt, moet ‘The Chapel’ (ja, inderdaad de vergadering wordt gehouden in de kapel van de basis en de naam verwijst naar de tijd dat de Amerikanen nog op de basis gelegerd waren) tiptop in orde zijn. Het belooft een prima dag te worden in een mooie bosrijke omgeving en prima accommodatie. Het enige, dat roet in het eten kan gooien, is het weer, want het is tropisch warm. Reden te meer voor een snelle, maar effectieve vergadering.

Rond 10.00 uur worden de eerste dames door mij opgevangen bij de poort. Ik heet iedereen welkom en wijs ze de weg naar de vergaderzaal. De beveiliger vindt het wel erg makkelijk dat ik bij de poort de namenlijst afvink. En hij vindt het zo gezellig dat aflossing om koffie te drinken niet nodig is. Tsja, wanneer word je als beveiliger in het midden van het land in je taak vergezeld door een marineofficier? Nadat ik enkele dames heb doorverwezen, komen de eerste dames, die met openbaar vervoer zijn gekomen, aangelopen. Het is nog een aardig eindje lopen van de poort naar de vergaderzaal en dus laat ik enkele dames met een auto wachten bij de poort zodat de wandelende dames het laatste stukje mee kunnen rijden. Ik noteer voor mezelf direct de eerste lessons learned: bekijk bij een volgende ALV indien nodig de mogelijkheid voor transport van de bushalte/treinstation naar de vergaderlocatie.

Om 11.00 uur zijn de laatste verwachte gasten gearriveerd, even een laatste sanitaire stop, een mooi plekje zoeken in de vergaderzaal en de vergadering kan beginnen. Dat de vergadering geopend is, kan niemand ontgaan; een ferme tik van de voorzittershamer klinkt door de zaal. De recorder van de secretaris wordt direct aangezet. Dat wordt weer een prima inhoudelijk verslag van de vergadering en dus hoef ik in dit verslag niets over de inhoud van de vergadering te vermelden. Na het welkomstwoord van de voorzitter, waarin ze in het bijzonder de ereleden verwelkomt, volgt een minuut stilte ter nagedachtenis aan de leden die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen. De vergadering verloopt conform de agenda, waarbij diverse onderwerpen besproken worden. Zo ook de veranderde ‘wet op de privacy’, waar ook de vereniging aan moet voldoen en de veranderingen, die de vereniging de laatste jaren heeft ondergaan.

Het is tijd voor de lezing door regiovertegenwoordiger GR/FR/DR/OV,, Denise Leijdelmeijer. Met veel flair en humor geeft ze ons een kijkje in haar leven als ‘marinevrouw op missie in Afghanistan’ en deelt met ons haar ervaringen van zes maanden op Kandahar Airfield. Ze leest daarbij voor uit eigen werk, namelijk haar dagboek dat ze tijdens haar uitzending heeft bijgehouden. En hoewel Denise haar verhaal luchtig brengt, is uit haar dagboek wel af te leiden, dat het leven van de marinevrouw op missie niet altijd rozengeur en maneschijn is. Denise, bedankt voor je luchtige, humorvolle en realistische verhaal! Na de presentatie van Denise moeten nog een aantal formele zaken afgerond worden.

Eén ervan blijkt later een hoogtepunt van de vergadering te worden: Anke Kloet en Bianca van Alphen-van Alphen worden naar voren geroepen. Zij nemen afscheid als regiocoördinatoren. De voorzitter roept ook Joke Pater naar voren, die helemaal verbaasd is, want de vereniging heeft vorig jaar toch al afscheid van haar genomen. Voor hun jarenlange bijdrage en inzet voor de vereniging worden de dames benoemd tot ‘lid van verdienste’. De dames zijn zichtbaar geroerd door de benoeming, maar ook de trots is op hun gezicht (en op die van andere leden) af te lezen. Hartelijk gefeliciteerd, Joke, Anke en Bianca!

Na de benoeming van de dames benadrukt Ursul Kriekjes het belang van de welzijnscoördinator en Gertrude Ploeg-van Boekelen geeft advies over het stemrecht van de welzijnscoördinator. Voor de rondvraag zijn er enkele vragen. Rond de klok van 13.00 uur wordt de vergadering afgesloten zoals die geopend was, met een ferme slag met de voorzittershamer.

Het is tijd voor een heerlijke ‘blauwe hap’, een verkoelend drankje en om heerlijk op het terras in de zon bij te kletsen met de andere dames. Kortom: na goed en constructief vergaderen is het tijd voor saamhorigheid! Helaas zit dat er voor mij niet in, want ik moet op dienstreis naar Brugge. Ik kleed me snel om, neem afscheid van het bestuur en enkele dames en kijk nog eens om naar de keuvelende dames op het terras. Ik had graag nog wat mooie verhalen willen horen, maar dat komt een volgende keer wel weer, nu moet ik weer aan het werk!

 

Patricia Borsje-Senders

vicevoorzitter

tegeltje

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

Voor blad nr 4 - 2020 /december:
21 oktober 2020

 

2021

Voor blad nr 1 - 2021 /maart:
13 januari 2021

Voor blad nr 2 - 2021/juni:
14 april 2021

Voor blad nr 3 - 2021/september:
7 juli 2021

Voor blad nr 4 - 2021/december:
6 oktober 2021

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech